Εμβληματικά Φαγητά της Ελληνικής Κουζίνας

Έχετε αναρωτηθεί ποια είναι τα πιο ξακουστά ελληνικά εδέσματα σε ολόκληρο τον κόσμο; Σίγουρα το σουβλάκι έρχεται πρώτο, καθώς υπάρχουν πολλοί Έλληνες που έχουν δημιουργήσει επιτυχημένες αλυσίδες σουβλατζίδικων στο εξωτερικό. Επίσης, ο κάθε τουρίστας που επισκέπτεται τη χώρα θα δοκιμάσει τουλάχιστον μία φορά κάποιο σουβλάκι. Συνήθως, μάλιστα, ο έρωτας είναι ακαριαίος και την πρώτη φορά θα ακολουθήσει η δεύτερη, η τρίτη… μέχρι να χαθεί το μέτρημα!

Όμως, Ελλάδα δεν είναι μόνο το σουβλάκι. Υπάρχουν εξίσου διάσημα πιάτα της ελληνικής κουζίνας που όλοι γνωρίζουν. Ανάμεσά τους, πολλά τοπικά εδέσματα ή ακόμη και φαγητά που καταναλώνονται συγκεκριμένες ημέρες του χρόνου. Ένα διάσημο παράδειγμα αποτελεί η μαγειρίτσα, η οποία είναι το κατεξοχήν παραδοσιακό πιάτο για το τέλος της νηστείας. Επίσης, το αρνί και το κατσίκι που τρώμε το Πάσχα είναι εμβληματικά φαγητά που σχεδόν όλοι οι ταξιδιώτες σπεύδουν να δοκιμάσουν.

Επίσης, ανάμεσα στα πιο αναγνωρίσιμα φαγητά της ελληνικής γαστρονομίας θα πρέπει να αναφέρουμε τον μουσακά και το παστίτσιο. Ακολουθούν κατά πόδας τα γεμιστά, είτε χορτοφαγικά είτε με κιμά, όπως και τα ντολμαδάκια. Φυσικά, ο κάθε τόπος έχει τις ξεχωριστές του γεύσεις. Ο κρητικός ντάκος και το αντικριστό, η ρεβιθάδα της Άνδρου και η φρουτάλια (ομελέτα με πατάτες και τοπικά λουκάνικα), οι ντοματοκεφτέδες της Σαντορίνης, ο κόκορας κρασάτος της Κέρκυρας με χοντρό μακαρόνι και η μπουγάτσα της Θεσσαλονίκης, όλα αυτά τα φαγητά έχουν αποτυπωθεί στις μνήμες μας. Αντίστοιχα, αποτυπώνονται στις μνήμες του κάθε ταξιδιώτη που δοκιμάζει τέτοιες αυθεντικές γεύσεις.

Αν κάποιος σας ζητήσει να σκεφτείτε ένα χαρακτηριστικό πιάτο της ιταλικής κουζίνας, μάλλον αυτό θα είναι τα μακαρόνια ή η πίτσα. Στη Γαλλία, κάποιο πιάτο με σαλιγκάρια ή κρέμα γάλακτος. Στην Αγγλία, ο μπακαλιάρος πανέ με πατάτες τηγανητές. Στην Ελλάδα, όμως, τα πράγματα δυσκολεύουν. Υπάρχουν τόσα πολλά ξακουστά πιάτα που χαρακτηρίζουν την ελληνική γαστρονομική σκηνή, που θα δυσκολευτείτε ευχάριστα να απαντήσετε σε ένα τέτοιο ερώτημα!