Η παράδοση αποτελεί σημαντικό κομμάτι της ελληνικής γαστρονομίας. Εδώ και αιώνες, η τοπική κουζίνα έχει ζυμωθεί με επιρροές από το εξωτερικό, σημειώνοντας μία μοναδική παρουσία στο χρόνο. Συνεπώς, είναι απολύτως φυσιολογικό για τους Έλληνες να προτιμούν τις παραδοσιακές ταβέρνες και εστιατόρια που προσφέρουν ελληνικές γεύσεις.

Υπάρχουν εξαιρετικά φαγητά στην παραδοσιακή κουζίνα της Ελλάδας. Πολλά από αυτά μάλιστα καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες των χορτοφάγων, καθώς η έλλειψη κρέατος ήταν έκδηλη κατά τις προηγούμενες δεκαετίες. Έτσι, θα βρει κανείς νόστιμα και απλά πιάτα, όπως τα φασολάκια και ο αρακάς, οι μπάμιες και τα χόρτα. Εκτός όμως από τα λεγόμενα λαδερά φαγητά, υπάρχουν και άλλες πολλές εκπλήξεις για τον ουρανίσκο. Οι επιρροές από την Ανατολή έχουν δώσει φαγητά όπως τα σουτζουκάκια, το ιμάμ και τους κεφτέδες με σάλτσα.

Παστίτσιο και μουσακάς, μελιτζάνες παπουτσάκια και κόκορας κρασάτος είναι μερικά ακόμη από τα υπέροχα πιάτα της ελληνικής κουζίνας που μπορείτε να γευτείτε σε μία ταβέρνα. Πάντα με τη συνοδεία κρύας μπίρας ή ούζου, τσίπουρου ή κάποιου τοπικού κρασιού, θα ενθουσιαστείτε από το πόσο νόστιμες είναι μερικές ελληνικές συνταγές της παραδοσιακής κουζίνας.

Και φυσικά, κανείς δε θα πρέπει να ξεχνά την πεντανόστιμη χωριάτικη σαλάτα με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Αγγούρι, ντομάτα, τυρί φέτα και ελαιόλαδο, ρίγανη και σε ορισμένες περιπτώσεις κρεμμύδι ή πιπεριές. Η απλότητα σε όλο της το μεγαλείο!

Η παρουσία του χωριάτικου ψωμιού απογειώνει την κάθε συνταγή, χωρίς αμφιβολία. Στις παραδοσιακές ταβέρνες θα βρείτε ψωμί που μόλις βγήκε από το φούρνο, ζυμωμένο με αγάπη και φροντίδα. Κάποιες φορές μάλιστα το ψωμί φρυγανίζεται στη σχάρα και προστίθεται επάνω σε κάθε φέτα λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και ρίγανη. Μαγεία!

Δοκιμάστε τις ξεχασμένες γεύσεις της ελληνικής κουζίνας και γίνετε μέρος της παράδοσης. Θα δείτε πως ένα πιάτο δε χρειάζεται να είναι πολύπλοκο ή υπερβολικά ακριβό, ώστε να είναι ποιοτικό και να απογειώνει τους γευστικούς σας κάλυκες. Καλή σας απόλαυση!