Οδηγός Επιβίωσης στο Φαγητό με τα Παιδιά

Θέλετε να απολαύσετε ένα οικογενειακό γεύμα σε κάποιο εστιατόριο, αλλά ανησυχείτε για τα παιδιά σας; Υπάρχουν σαφώς αρκετές παγίδες, τις οποίες θα πρέπει να προσέξετε. Ωστόσο, αν είστε οργανωμένοι και έχετε όλα τα κατάλληλα εφόδια, τότε η εμπειρία σας με τα παιδιά θα είναι υπέροχη. Φυσικά, το πρώτο πράγμα που οφείλετε να ελέγξετε είναι εάν το εστιατόριο που σας ενδιαφέρει να επισκεφτείτε είναι φιλικό προς τα παιδιά ή όχι.

Εκτός όμως από αυτή την πληροφορία, είναι απολύτως φυσιολογικό να προετοιμαστείτε κατάλληλα για την επίσκεψή σας στο εστιατόριο. Θα πρέπει να έχετε μαζί σας κάποια παιχνίδια ή βιβλία, έτσι ώστε να απασχολείτε τα παιδιά κατά τη διάρκεια του φαγητού. Όπως οι περισσότεροι γονείς γνωρίζουν πολύ καλά, τα παιδιά χάνουν το ενδιαφέρον τους πολύ γρήγορα. Φανταστείτε λοιπόν πώς θα αντιδράσουν, εάν τα υποχρεώσετε να καθίσουν σε μια καρέκλα για ώρες ολόκληρες χωρίς να απασχολούνται με κάτι που τους αρέσει πραγματικά.

Έπειτα, είναι εξίσου σημαντικό να ενημερώσετε εκ των προτέρων τα παιδιά σας για τις υποχρεώσεις και τη συμπεριφορά τους κατά τη διάρκεια του φαγητού. Πιο συγκεκριμένα, είναι απαραίτητο να γνωρίζουν τα παιδιά πως δεν πρέπει να ενοχλούν τις γύρω παρέες ή να παίρνουν φαγητό από τα άλλα πιάτα. Με αυτό τον τρόπο, τα παιδιά κοινωνικοποιούνται και εντάσσονται στο σύνολο ομαλά, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα.

Ένα ακόμη στοιχείο που οφείλετε να λάβετε υπόψη σας σε ένα εστιατόριο είναι φυσικά το φαγητό για τα παιδιά. Δοκιμάστε κάτι που είναι υγιεινό, αλλά ταυτόχρονα αρέσει στα παιδιά και είναι διασκεδαστικό. Δεν μπορείτε να περιμένετε πως τα παιδιά θα έχουν παρόμοιο γούστο γευστικά με εσάς. Καθώς είναι μια έξοδος, αφήστε τα να φάνε μια λιχουδιά που λατρεύουν χωρίς τύψεις.

Αν λοιπόν έχετε κάνει την κατάλληλη προετοιμασία και ενημερώσετε από την αρχή τα παιδιά σε σχέση με την έξοδό σας, είναι σίγουρο πως ολόκληρη η οικογένεια θα διασκεδάσει και θα εκτιμήσει αυτές τις στιγμές που περνάτε μαζί!