Αν κάποιος έκανε μια ερώτηση στο σύνολο των ταξιδιωτών με προορισμό την Ελλάδα σε σχέση με τις αγαπημένες γεύσεις τους, ποια θα ήταν η απάντηση; Σαφώς και η γαστρονομία αποτελεί θέμα προσωπικού γούστου. Με άλλα λόγια, κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει έναν άνθρωπο για τις προτιμήσεις του στο φαγητό. Πρόκειται για μια καθαρά προσωπική επιλογή. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες κουζίνες που συγκεντρώνουν την πλειοψηφία των προτιμήσεων του κόσμου. Αυτές είναι οι πιο δημοφιλείς κουζίνες παγκοσμίως και ανάμεσά τους είναι φυσικά και η ελληνική. Φυσικά, αυτό δεν αποτελεί έκπληξη για κανέναν, δεδομένης της ποιότητας της ελληνικής κουζίνας.

Οι περισσότεροι τουρίστες που επισκέπτονται την Ελλάδα μένουν έκθαμβοι, όχι μόνο για τη φυσική ομορφιά των τοπίων και την πλούσια ιστορία της χώρας. Αντιθέτως, ένας ακόμη λόγος που οι ταξιδιώτες ερωτεύονται την Ελλάδα είναι και η γαστρονομία της. Η ελληνική κουζίνα διαθέτει πληθώρα εδεσμάτων, που ικανοποιούν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς της γεύσης. Για παράδειγμα, το γνωστό σε όλους σουβλάκι βρίσκει θαυμαστές σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Μαγειρευτά φαγητά όπως το παστίτσιο και ο μουσακάς, τα γεμιστά και τα παπουτσάκια, τα ντολμαδάκια και οι γίγαντες αποτελούν τη βάση για την ελληνική μαγεία στο τραπέζι.

Την ίδια στιγμή, οι φρέσκες πρώτες ύλες προσφέρουν ένα ταξίδι γεύσεων χωρίς τέλος. Το φρέσκο ψάρι, τα θαλασσινά, τα φρούτα και τα λαχανικά εποχής, όλα αυτά προσφέρουν μεστές γεύσεις που ξυπνούν μνήμες και δημιουργούν αναμνήσεις για μια ζωή. Πρόκειται για ολοκληρωμένες εμπειρίες για όλες τις αισθήσεις και όχι μόνο για τη γεύση. Γι’ αυτό και τόσοι πολλοί ταξιδιώτες λαχταρούν να δοκιμάσουν την ελληνική κουζίνα και πάντοτε επιστρέφουν σε αυτή.

Συνεπώς, για πάρα πολλούς ταξιδιώτες η απάντηση στο ερώτημα που θέσαμε πιο πάνω έχει μία απάντηση. Οι ελληνικές γεύσεις αποτελούν τις αγαπημένες για τόσους πολλούς ανθρώπους από ολόκληρο τον κόσμο, ώστε κάποιος να νιώθει υπερήφανος και να χαίρεται για την γαστρονομική κληρονομιά της χώρας!